Beregeningsplan aanvragen

Waarom een beregeningsplan?

Door de drogere zomers heeft u vast last van veel droogte, gaan planten sneller dood en is uw gazon niet zo groen meer. Met een goede beregeningsinstallatie kunt u de hele zomer zonder moeite genieten van een prachtig groen gazon! Met een goed sproeisysteem krijgt uw tuin op het juiste moment de juiste hoeveelheid water. Een belangrijk bijkomend voordeel is door een sproeisysteem kunt u veel water besparen en is er een goede verdeling van water.

Wat houdt een beregeningsplan in?

In een beregeningsplan wordt aangegeven waar de leidingen en sproeiers komen, hierbij wordt er nagedacht over een goede plaatsing. Ook staat er in een beregeningsplan welke type sproeiers het meest geschikt zijn en welke pomp en leidingen er moeten worden gebruikt.

Wat hebben we nodig voor een juist beregeningsplan?

  • Tekening van uw tuin op schaal
  • Geef aan waar bebouwing en bestrating is
  • De hoogtes en soort van uw beplanting
  • Eventuele hoogte verschillen in uw tuin
  • Waar uw bron of buitenkraan zich bevindt

Bovengrondse beregening of ondergrondse beregening?

Een bovengronds beregeningssysteem heeft u snel aangesloten en kunt u ook snel weghalen. Ook is graven in uw tuin dan niet nodig. Het nadeel van bovengronds beregeningssysteem is dat het meestal een tijdelijke oplossing is, er altijd slangen zichtbaar zijn in uw tuin en dat u misschien zelf veel moet slepen met slangen en sproeiers.

Een ondergronds beregeningssysteem is bijna niet zichtbaar, u hoeft niet te slepen met slangen en het is een permanente oplossing. De aanleg van een installatie van het beregeningssysteem is eenmalig. Het beregeningssysteem in volledig automatisch en wordt overal in uw tuin computergestuurd per sector. Een nadeel is dat de leidingen in de grond moeten en er dus moet worden gegraven in uw tuin.

Bergeningsplan op maat

Wat kan Mark voor u doen?

Mark is gespecialiseerd in beregening voor de tuin. Hij stelt een beregeningsplan op dat is afgestemd op uw tuin. Daarnaast maakt hij een berekening voor de leiding diameter en bepaalt hij welke type sproeier en pomp er nodig is. U krijgt dit plan vrijblijvend toegestuurd. Daarnaast ontvangt u vrijblijvend een offerte voor de benodigde materialen.

Rainparts is uw partner voor beregening. Wij kunnen u voorzien van advies op maat.

Via onderstaand formulier kunt u uw aanvraag indienen. Heeft u foto’s en tekeningen? Die kunt u sturen naar verkoop@rainparts.nl. 

Beregeningsplan aanvraag

In Zwolle, Kampen, Hattem, Oldebroek, Wezep, Heerde, Wapenveld, Nunspeet, Doornspijk, Epe en ‘t Harde zijn onze beregeningsplannen al gerealiseerd.